Szelektív szemétszállítás

3 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Mihály
Szelektív szemétszállítás
Nyomtatóbarát változatPDF változat
Mihály
A BalKom (az ügyintéző állítása szerint az Önkormányzattal egyeztetve) megszüntette a szelektív gyűjtőszigeteket. 
Lehet, hogy az állandó lakosoknak ez megoldás, de nyaralósként biztosan jelentős és kellemetlen visszalépésként élem meg. Az, hogy havonta egyszer, csütörtökön viszik el a szelektív zsákokat gyakorlatilag lehetetlenné teszi a szelektív gyűjtést. Nem lenne szép, hogy a hétvége után vasárnap estétől csütörtök reggelig a szelektív zsákok a ház előtt legyenek kint. 
Eddig érdemes volt a szelektívet külön gyűjteni, és felvinni a legközelebbi szigetre, így már nagyon nehézkes. Feltételezem, hogy többen ismét abbahagyják a szelektív gyűjtést. 
Az is persze a kellemetlenség része, hogy külön el kellett menni a zsákokért Almádiba, de ezt még túléltem. 
Kérem, vizsgálják  meg, hogyan lehetne valamilyen a környezettudatos nyaralósok érdekeit is figyelembe vevő megoldás találni.
​Köszönöm.
 
Ambrus Terez
Sajnos évek óta a nyári időszakban a szelektiv szigeteket ellepte a szemét, az üveg és papir tárolókban a több napos májas hurkától kezdve a törött babakocsiig minden megtalálható volt. Éjjel az állatok kikotorták az ételmaradékot és széthordták a házak között. Nem tudom, hogy mi az oka a megszüntetésnek, de gyanítom, hogy járványügyi megfontolásból is meg kellett szüntetni.