Gasztronómia

Balatonfűzfő gasztronómiai kínálata igen változatos, hiszen strandi büfék, színvonalas éttermek és vendéglők kínálatából válogatva ugyanúgy megtalálhatjuk a hagyományos lángost, palacsintát és halat, mint a legújabb irányzatoknak megfelelő ételeket, alkoholos és alkoholmentes italokat, sőt a koktélokat is. Ennek megfelelően mind a hagyományos magyar ízek kedvelői, mind pedig a legújabb étkezési irányzatok hívei megtalálják meglévő és leendő kedvenceiket. Legyen szó esti baráti összejövetelről, családi vacsoráról, vagy Balatoni naplementés romantikázásról, a gasztronómiai kínálat és a „Magyar Tenger” által biztosított háttér kiváló alapot kínál a felhőtlen szórakozáshoz!

Azonban ezzel nem merül ki a gasztronómiai lehetőségek sora, Balatonfűzfőn és környékén egymást érik a gasztronómiai célú programok. Városunk fő gasztrorendezvénye a minden év augusztusának első szombatján megvalósuló Gombócfesztivál, majd ezt követik a szomszédos Balatonalmádiban szervezett Pálinka- és Bornapok, melyek egész hónapban változatos szórakozást biztosítanak.

Jó étvágyat kívánunk!
 

Gombócfesztivál

A Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület által szervezett fesztivál minden évben egyre jelentősebb esemény lesz, 2013-ban első alkalommal a liszt érzékeny vendégeinknek is tudtunk gombócot kínálni. A Gombócfesztivál keretében rendszeresek a gasztronómiához kapcsolódó szakszerű italbemutatók és előadások, a helyi művészeti csoportok fellépése, a veterán jármű-bemutatók, a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior Alkotó Csoportjának vándorkiállításai, a szlovákiai Nagycétény testvértelepülés női és férfi művészeti csoportjainak szereplései, a program esténként egy országos hírű előadóművész koncertjével és előzenés, hajnalig tartó mulatsággal zárul.

Mára a Gombócfesztivál idegenforgalmi vonzerőként nyújt az ide látogatóknak tartalmas szórakozást, gasztronómiai élményt, gyermeknek-felnőttnek egyaránt kellemes, nyári kikapcsolódást. Alkalmat teremt rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek a találkozásra, a közös élmény megélésére.