Tájékoztató szúnyoggyérítésről

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balatoni Szövetség megbízásából Balatonfűzfő lakott belterületén,összesen 130 hektáron, földi kémiai szúnyoggyérítést végzünk ULV technológiával az alábbi időpontokban:
Tervezett időpont: 2020.07. 13.–14. a napnyugtát követő időszakban, tervezetten 21 órától.
Akadályoztatás (szél, eső, köd) esetén a pótnap: 2020.07.15. –16., 21 órától.
A kezelés szakmai irányítója: Juhász László, egészségügyi gázmester.
Felhasználásra kerülő irtószer: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, dózis: 0,6 l/ha kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
 
A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.