A balatonfűzfői Közösségi Ház LEADER szellemiségű fejlesztése

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Balatonfűzfő Város Önkormányzata a balatonfűzfői Közösségi Ház LEADER szellemiségű fejlesztésére 9,54 millió Ft összegű vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású európai uniós támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program (VP) „Helyi identitást és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása" című, VP6-19.2.1.-7-2-17 kódszámú pályázatán.

A projekt közvetlen célja Balatonfűzfőn a fűzfőfürdői Közösségi Ház földszinti épületrészének felújítása, amely magában foglalja a szélfogók, az előcsarnok, a mosdók felújítását, akadálymentes mosdó kialakítását és a felújítandó épületrész teljes körű (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítését a közösségi tevékenységek, a helyi fejlesztési igények támogatása és elsősorban a 12-26 éves korosztály részére szervezhető közösségfejlesztő programok színvonalasabb megvalósítása érdekében.

A projekt megvalósításával – nem titkoltan – más célcsoportok aktívabb közösségi életét is várjuk. A 12-26 évesek között végzett felmérések azt mutatják, hogy a közösségi terek komfortosabbá tételével aktivizálható a kulturális rendezvényeken való részvétel, de idegenforgalmi szezonban a Balatonfűzfőn nyaraló vendégek is szívesebben látogatják a megújult környezetben szervezett programokat. Mindez szervesen kapcsolódik a helyi kulturális fejlesztési stratégiához, hisz a nyári időszakban lényegesen frekventáltabb területen található intézményi telephelyet szeretnénk a város kulturális és szabadidős alközpontjaként kialakítani.

Videós anyag: ITT