Katasztrófavédelmi gyakorlat

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. április 24-én, (kedd) Balatonfűzfő településen katasztrófavédelmi gyakorlatot tartunk. A település a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet alapján, úgynevezett felső küszöbértékű üzem által veszélyeztetett.
A lakosság védelme megköveteli az évenkénti rendszeres gyakorlást. A gyakorlat során riasztási, elzárkózási és tájékoztatási feladatok kerülnek begyakorlásra.
A gyakorlat időtartama alatt (várhatóan 9. 00 – 10. 00 óra között) a település egyes utcáin, hangszórókon keresztül kapnak majd tájékoztatást a feltételezett katasztrófahelyzetről és a védekezés során betartandó magatartási szabályokról, valamint megnövekedett tűzoltói, katasztrófavédelmi, rendőri és mentő gépjárművek forgalmára számíthatnak.
A gyakorlat időtartama alatt (várhatóan 8.30 – 10.00 óra között) a település egyes utcáin a lakossági riasztó rendszer hangos próbáját hallhatják, valamint megnövekedett katasztrófavédelmi, rendőri és mentő gépjárművek forgalmára számíthatnak. A lakosságnak a gyakorlat napján semmilyen tennivalója nincs.
A gyakorlat napján okozott, a nyugalmat esetlegesen megzavaró zaj- és hanghatásokért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
 
MINDEZT AZ ÖNÖK ÉRDEKÉBEN, AZ ÖNÖK BIZTONSÁGÁÉRT TESSZÜK.
 
 
Rauch József tű. alezredes sk.,
kirendeltségvezető
Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség