Királyszentistváni Hulladékkezelő Központ havi beszámoló - 2020. június

Nyomtatóbarát változatPDF változat

1. Beérkezett és feldolgozott hulladék
Az ÉBH Nonprofit Kft. királyszentistváni telephelyére 2020. júniusban 4370,16 t hulladék érkezett be. A beérkezett hulladék 100 %-ban feldolgozásra, hasznosításra került.
2. Munkavégzés
3 műszakos munkarend, hétközben, 6-14 óráig karbantartás és hulladék befogadása, 14-6 óráig a beérkezett hulladék feldolgozása és hasznosítása. Júniusban szombat délelőttönként 7-15 óráig volt hulladék beszállítás és 6-22 óráig feldolgozás.
3. Üzemzavar
2020. június 2-án a biológiai frakciót áthordó szalag megsérült, az anyag mozgatása konténeres gépjárművel történik, a biológiai kezelő csarnokba, azt követően pedig elszállításra.
2020. június 9-én, a bálatároló mellett, tereprendezés közben a bejövő nagyfeszültségű kábelt munkagéppel elszakították, így a telephely áramellátás nélkül maradt június 10-én 18:00-ig. Június 10-én a hulladék a telephelyről eltérítésre került.
4. Rendkívüli esemény
2020. június 2. és 10. között a korábban kiadott tájékoztatónak megfelelően, a 2019. augusztus 10-12-i tűzben károsodott és földdel lefedett tüzelőanyag kihordása és lerakással történő ártalmatlanítása elvégzésre került.
Az előaprítót 2020. június 9-én elszállították felújításra, ez idő alatt az előaprítást mobil aprítóval végezzük.
5. Egyéb kiegészítés
Stabilizált biológiai hulladék elterítése a depótesten ill. oda történő kiszállítása a beszámolási időszakban nem történt.
A depóniagáz fáklyázása folyamatosan zajlik.
A NÉBIH kötelezése alapján az ÉHB Nonprofit Kft-t továbbra is üzemelteti a vaddisznó hullagyűjtőhelyet.
Szagészlelések:
2020. júniusban a Facebookon szagbejegyzés nem került rögzítésre. Az Enviromind.hu honlapon 2020. június 27-én 6:25-kor mérsékelt, rohadt zöldség jellegű szagot jegyeztek be. A szag jellege, a telephelyen végzett tevékenységek ellenőrzése és a meteorológiai adatok alapján lefuttatott szagterjedési modell alapján kijelenthető, hogy a szag forrása nem az ÉBH Nonprofit Kft. volt.
6. Tájékoztatás a következő hónapot érintő változásokról, tevékenységekről
2020. június hónapban folytatódott és folyamatos az RDF/SRF (másodlagos tüzelőanyag) elszállítása. A jelenleg gyártott SRF/RDF (másodlagos tüzelőanyag) folyamatosan elszállításra kerül hasznosításra, így nagyobb mennyiségű, felhalmozott, elszállítandó termék nincs a telephelyen.

Királyszentistván, 2020. július 03.

Sövegjártóné Barta Krisztina ügyvezető
ÉBH Nonprofit Kft