Veszprémi Kormányhivatal

Minden Veszprém megyei kormányablakban igényelhető az Európai Egészségbiztosítási Kártya

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.júl.16. kedd - 14:32
Bármelyik kormányablakban hozzáférhető július elsejétől az Európai Egészségbiztosítási Kártya és a tajkártya másodlat példánya is. Ezeket az okmányokat korábban csak az Egészségbiztosítási Osztály ügyfélszolgálatán igényelhették az ügyfelek.

A kormányablak busz is ott volt a Kiscsőszi Pajtafesztiválon

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.júl.16. kedd - 10:03
A XV. Kiscsőszi Pajtafesztivál résztvevői is igénybe vehették július 13-án, múlt szombaton a Veszprém Megyei Kormányhivatal mobilizált ügyfélszolgálatát. A teljes körű ügyintézésre felszerelt kisbuszban a Devecseri Járási Hivatal Kormányablak Osztályának két munkatársa nyújtott mindenre kiterjedő tájékoztatást az elérhető szolgáltatásokról.

Egész évben védekezni kell a parlagfű ellen

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.júl.11. csütörtök - 14:06
Az allergiás megbetegedések elkerülése érdekében a Veszprém Megyei Kormányhivatal a parlagfűvel fertőzött területek mentesítésére hívja fel a tulajdonosok figyelmét különös tekintettel arra, hogy a törvényileg előírt védekezési kötelezettség idéntől egész évre kiterjed.

Nyári rendezvényeken és a Balaton-parton tart ügyfélszolgálatot a kormányablak busz

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.júl.5. péntek - 13:24
A nyári szezonban megnövekedett turistaforgalomra való tekintettel a Balaton-parti strandok közelében - többek között Balatonkenesén, Alsóörsön, Csopakon, Balatonakaliban, Révfülöpön, Badacsonyban és Balatonkenesén - állomásozik júliusban és augusztusban a Veszprém Megyei Kormányhivatal mobilizált ügyfélszolgálata.

A munkaerő-kereslet és kínálat összehangolása a pápai foglalkoztatási paktum feladata

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.júl.4. csütörtök - 14:32
Veszprém megyében hat foglalkoztatási együttműködési paktum, közöttük a pápai járásban kötött többoldalú együttműködés segíti a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolását a munkavállalók közvetítésével és a képzés támogatásával.

Önállóan avatkozhat be a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.júl.4. csütörtök - 14:06
Önálló beavatkozásra feljogosító igazolást vett át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjétől a Kővágóörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Júliustól indul a családvédelmi akcióterv négy eleme és a Nyári diákmunka program

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.25. kedd - 16:04
A kormány családvédelmi intézkedéscsomagjának júliusban induló elemeiről, a Diákmunka Programról és a kormányablak busz nyári ügyfélfogadási helyszíneiről is kérdezték Takács Szabolcs kormánymegbízottat a Veszprém Televízió magazinműsorában.

Folyamatos a strandok vizének minőség-ellenőrzése

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.24. hétfő - 18:00
Népegészségügyi feladatkörében eljárva folyamatosan ellenőrzi a megye területén lévő fürdőhelyek vízminőségét a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A szezon előtt lefolytatott helyszíni szemlék alapján mind a strandok vízminőségét, mind az üzemeltetés feltételeit rendben találták a szakemberek. A nyár folyamán havonta vesznek vízmintát a fürdőhelyeken.

Időpontfoglalással nem kell várakozni a Kormányablakokban

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.20. csütörtök - 12:03
A nyári időszakban rendszerint megnövekvő forgalom miatt ismét felhívjuk ügyfeleink figyelmét az időpontfoglalás lehetőségére a Veszprém megyei kormányablakokban. Foglalt időpont esetén a várakozási idő minimálisra, akár néhány másodpercre csökken. Az időpontfoglaláshoz ügyfélkapus regisztrációval kell rendelkezni.

Áramszünet miatt nem lesz ügyfélfogadás hétfőn Várpalotán

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.20. csütörtök - 11:59
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Várpalotai járási Hivatal (Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.) Kormányablak Osztályán, Hatósági Osztályán, valamint Gyámügyi és Igazgatási Osztályán 2019. június 24-én 9.00 órától 14.00 óráig szünetel az ügyfélfogadás áramszünet miatt.

Holnapig van lehetőség a 2019. évi Egységes Kérelem javítására

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.18. kedd - 10:36
Június 11-én zárult le a 2019. évi Egységes Kérelem benyújtási időszaka. Veszprém megyében – a 2018-as adatokhoz hasonlóan – 4580 darab támogatási igényt adtak be összesen 160 ezer 698 hektár területre (ez a tavalyi területnagyság 99,9 %-a). Országosan közel 171 ezer kérelem érkezett mintegy 5 millió hektárra vonatkozóan.

A táborozók biztonsága a célja a nyári táborok ellenőrzésének

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.17. hétfő - 11:51
A nyári táborok számát tekintve országos szinten kiemelt helyen szerepel Veszprém megye a Balaton és Bakony turisztikai vonzerejének köszönhetően. A tábort a szervezőknek legalább 6 héttel a nyitás előtt be kell jelenteniük a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál.

Egyórás ügyfélszolgálati szünet lesz holnap Várpalotán és Berhidán

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.11. kedd - 14:14
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. június 12-én a Várpalotai Járási Hivatalban 9 és10 óra között, a Berhidai Kormányablakban 11 és 12 óra között szünetel az ügyfélfogadás technikai okok miatt. A papíralapú kérelmeket ezekben az időszakokban is változatlanul be tudják nyújtani ügyfeleink.

Hasznos információk az útlevéligénylésről

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.7. péntek - 13:52
Még nyaralás előtt érdemes ellenőrizni a saját és családtagok útlevelének érvényességi idejét. Amennyiben új okmány igénylésére van szükség, azt az ország bármely kormányablakában megtehetik, és akár már 8 napon belül kézhez is kaphatják az igazolványt.

Ügyfélfogadási szünet lesz Pápán

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.6. csütörtök - 15:43
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (8500 Pápa, Fő u. 12.) szünetel az ügyfélfogadás 2019. június 11-én kedden informatikai karbantartási munkálatok miatt. Megértésüket köszönjük!

Alkohol- és drogprevenciós program indult a Veszprém Megyei Kormányhivatal támogatásával

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.jún.4. kedd - 07:51
Takács Szabolcs kormánymegbízott nyitotta meg az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia „Szertelenül, határok nélkül” című kétéves programját. Az együttműködés nem újkeletű: az egyesület munkájához 2012 óta szakmai támogatást nyújt a kormányhivatal.

Ma van a nemdohányzók világnapja

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.máj.31. péntek - 13:27
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) kezdeményezésére 1988 óta május utolsó napján tartják a nemdohányzó világnapot, melynek célja ráirányítani a figyelmet a káros szenvedély egészségügyi hatásaira, a dohányzás visszaszorításának szükségességére.

Négy és félezer támogatási igényt nyújtottak be az agrárium szereplői Veszprém megyében

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.máj.23. csütörtök - 12:32
A május 15-ei határidő lejártáig csaknem 170 ezer kérelmet nyújtottak be az agrárium szereplői az Egységes Kérelem keretei között kezelt támogatásokra.

Kihirdették a Veszprém Megye Bora 2019 verseny győzteseit

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.máj.22. szerda - 14:58
Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzata elnöke hirdette ki a Veszprém Megye Bora 2019 verseny győzteseit. A Mezőssy Bormanufaktúra Rózsakő fehérborát, illetve a Fodorvin Családi Pincészet Balatonakali Merlot Leshegy - Carpediem Selection nevű vörösborát a következő egy évben protokoll célokra használja a hivatal és a megyei önkormányzat.

Útfelújítás nehezíti a közlekedést két balatonalmádi ügyfélszolgálatnál

Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek - 2019.máj.21. kedd - 10:14
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Balatonalmádi Járási Hivatal két épülete 2019. június 20-áig korlátozottan lesz megközelíthető.

Oldalak

Feliratkozás Balatonfűzfő városának oldala hírolvasó - Veszprém megyei kormányhivatal csatornájára