Színháziskola – 30 órás ingyenes pedagógus továbbképzés

Nyomtatóbarát változatPDF változat
A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ingyenes továbbképzést indít pedagógusok, illetve pedagógus végzettséggel rendelkező kollégák számára.
 
A Színháziskola – 30 órás pedagógus továbbképzés célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a diákok életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó-művészeti produkciót és azt hogyan dolgozzák fel diákokkal. A képzés keretében tapasztalattal rendelkező drámapedagógus szakemberek adnak módszertani segítséget a látogatásra való felkészítésben, majd a megtekintett produkció közös feldolgozására, a tanulók befogadói magatartásának fejlesztésére.
 
Ajánljuk a továbbképzési programot a pedagógusok, illetve pedagógus végzettséggel rendelkező kollégák számára, mert
-          a 277/1997. (XII.22.) sz. Kormányrendelet szerint akkreditált pedagógus-továbbképzési program, amely a hétévenkénti kötelező 120 órányi továbbképzési kötelezettség keretébe beleszámítható 30 órában.
-          a Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Rendszerben minősítéssel rendelkező szakmai továbbképzés (Engedélyszám: 12/84/2019), amely tanúsítvánnyal zárul.
-          a pedagógusok számára térítésmentes (kivéve útiköltség).
-          a találkozásra és szakmai kapcsolatépítésre ad lehetőséget pedagógus kollégákkal az ország különböző pontjairól.
-          első kézből értesülhetnek a Lázár Ervin Programról, amelyet a Magyar Kormány 1042/2019. (II. 18.) Korm. határozatában fogadott el. A Lázár Ervin program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8.  évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának lehetőségét.
-          a Lázár Ervin Program keretében elérhető ingyenes előadó-művészeti produkciók látogatásának igénybevételekor előnyben részesülnek azok az iskolák, amelyek pedagógusai részt vesznek a Színháziskola című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzésben.
 
A képzés részleteiről bővebb tájékoztatást olvashat a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján: https://nmi.hu/szinhaziskola/, illetve a képzési tájékoztatót csatoljuk.
 
Egyéb kérdéseiket várjuk a szinhaziskola@nmi.hu email címen.
 
Az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásának célja, hogy 2020. nyaráig legalább 2500 pedagógus részesülhessen a támogatott képzésben. Ennek érdekében a Színháziskola – 30 órás pedagógus továbbképzés minden megyeszékhelyen, így Veszprémben is indul több csoportban 2019. október 15-től.
 
A képzésre az alábbi linken elérhető online jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetnek az érdeklődők 2019. október 10-ig! A képzési csoportokat a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, így ajánlott mielőbb jelentkezni.
Az online jelentkezési felület elérhető itt:  https://nmi.hu/online-jelentkezes-a-nemzeti-muvelodesi-intezet-lazar-ervin-program-keretein-belul-megvalosulo-pedagogiai-tovabbkepzesi-programjara/


Várjuk jelentkezését!