Adóügyi tájékoztató

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Ügyfeleink!

Az önkormányzati adóhatóság tájékoztatja a Tisztelt Adózókat, hogy jelenleg a veszélyhelyzetre való tekintettel a személyes ügyfélfogadás szünetel! Adóügyekkel kapcsolatban telefonon, e-mailben és a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalon tudják ügyeiket intézni elektronikus módon, amennyiben rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval. Az adóügyi ügyintézőket kizárólag ügyfélfogadási időben a következő elérhetőségeken tudják keresni:

Hosszú Tamás – iparűzési adó, gépjárműadó, idegenforgalmi adó
telefonszáma: 06-88-596-916, e-mail címe: hosszu.tamas@balatonfuzfo.hu
 
Szász Andrea – végrehajtás, pénzforgalom
telefonszáma: 06-88-596-917, e-mail címe: szasz.andrea@balatonfuzfo.hu
 
Vas Veronika – építmény-és telekadó
telefonszáma: 06-88-596-941, e-mail címe: vas.veronika@balatonfuzfo.hu
 
Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 08:00-12:00, 13:00-16:00;
Szerda: 08:00-12:00, 13:00-16:00;
Péntek: 08:00-12:00;

A jelenlegi helyzet miatt a telefonvonalaink rendkívül túlterheltek, kérjük, többször próbálják elérni az ügyintézőket! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Adózókat, hogy a gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat 2021.01.01-től a NAV látja el, így az idei gépjárműadó befizetésével kapcsolatban tőlük fognak értesítést kapni. Az önkormányzati számlaegyenleg értesítőben a korábbi gépjárműadó tartozások szerepelnek, nem az idei év adója. Felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben valamelyik adónemben elmaradással rendelkeznek, azt mielőbb rendezzék, ellenkező esetben az önkormányzati adóhatóság átadja végrehajtásra a hátralékban lévő összeget a NAV-nak.

A 65. év feletti, balatonfűzfői állandó lakóhellyel rendelkező garázstulajdonosoknak mentesség jár 2021.01.01-től a garázs építményadója alól, melyet hivatalból állapított meg az adóhatóság és az érintettek értesítést kaptak róla. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy csak a „garázs, gépjárműtároló” minősítésű építmény esetében jár a menetesség az építményadó alól, egyéb építmények esetében nem! Az adó és a mentesség megállapítása is minden esetben az adózók bevallása alapján történik, így az abban foglalt adatok alapján dolgozik az adóhatóság.

Kérjük a Tisztelt Adózókat, hogy ha bármilyen változás következik be a személyes adataikban (lakcímváltozás, levelezési cím változás, név változás) vagy az adóztatott ingatlanok esetében, (értékesítették, lebontották, örökölték, átminősítették, bővítették stb.) arról minden esetben írásban legyenek kedvesek tájékoztatni az adóhatóságot!

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm!


Balatonfűzfő, 2021-03-10                           Soltész Attila jegyző nevében és megbízásából:

 
                                                   Vas Veronika
                                          adóügyi csoportvezető