Balatonfűzfő belterületi útjainak és járdáinak felújítása

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Balatonfűzfő Város Önkormányzata a 2015. évben döntött arról, hogy saját forrásból megkezdi a város belterületi utcáinak és járdáinak felújítására vonatkozó tervek elkészíttetését, I. ütemben a Fűz utca, a Munkácsy Mihály (egykori Kulich Gyula) és Lotz Károly utcák és a Balaton körúti járda felújításának tervezését. A tervek 2017 februárjáig elkészültek. A kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás 2017 áprilisában eredményesen zárult.
Balatonfűzfő Város Önkormányzata által biztosított saját forrás összege: 37.964.870 Ft (100%).
A projekt összköltsége: 37.964.870 Ft.

 
A kivitelezési munkálatok 2017. május 2-án kezdődtek meg. A beruházás tervezett műszaki átadás-átvételének időpontja 2017. szeptember 15.
A projekt keretében az alábbi munkák elvégzésére kerül sor:
  1. Balatonfűzfő város, Fűzfőgyártelep városrész, Fűz utca itatott aszfalt makadám utca gyűjtő és lakó utcai ágának aszfaltos felújítása
  2. Balatonfűzfő város, Tobruk városrész, Munkácsy Mihály (egykori Kulich Gyula) és Lotz Károly utcák sarokívének aszfaltos felújítása és forgalomtechnikai fejlesztése
  3. Balatonfűzfő város, Fűzfőfürdő városrész, Balaton körút betonlap járda aszfaltos felújítása 1,5 méter szélességgel 385 méter hosszon a 71-es főút mellett a 16+700-17+085 kilóméterszelvény között jobb oldalon a vasútállomástól a Jókai utcáig (71-es büféig).

Kivitelező a munkálatok kivitelezését a forgalom fenntartása mellett végzi, de ideiglenes forgalomkorlátozásokra fenti útszakaszokon számítani kell.

Az út- és járdafelújításokkal az önkormányzat célja, hogy a helyi lakosság és az ide látogató turisták számára a helyi közterületeken kulturáltabb, kedvezőbb és fenntarthatóbb közlekedési feltételeket biztosítson.

A belterületi utak és járdák korszerűsítésének tervezése tovább folytatódik és az önkormányzat saját forrásából hamarosan újabb utcák (pl. Zombor köz) újulhatnak meg Balatonfűzfőn.