Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A  hátrányos  helyzetű  társadalmi  csoportok  életkörülményeinek  javítását  szolgáló  helyi esélyegyenlőségi  program  elkészítését  az  egyenlő  bánásmódról  és  az  esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. Törvény 31.§-a írja elő a települési önkormányzatok számára.

Összhangban az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény, a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet és a helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 2/2012. (VI. 5.) EMMI rendeletrendelkezéseivel, Balatonfűzfő Város Önkormányzata Esélyegyenlőségi Programban rögzíti az esélyegyenlőség érdekében szükséges feladatokat.

Az önkormányzat vállalja, hogy az elkészült és elfogadott Esélyegyenlőségi Programmal összehangolja a település más dokumentumait, valamint az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények működtetését. Vállalja továbbá, hogy az Esélyegyenlőségi Program elkészítése során bevonja partneri kapcsolatrendszerét, különös tekintettel a köznevelés állami és nem állami intézményfenntartóira. Jelen helyzetelemzés az Esélyegyenlőségi Program megalapozását szolgálja.

A teljes program megtekinthető: ITT