Járványügyi helyzettel kapcsolatos változások

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tisztelt Balatonfűzfői Polgárok!
A koronavírus elleni védekezés következő szakaszába lépve Balatonfűzfőn is változnak a szabályok. Bár úgy tűnhet, hogy az üzletek újranyitásával enyhülnek a korlátozások, de az előírások betartása továbbra is az egészségünk védelmét szolgálja.
Balatonfűzfőre érvényes változások:
- A szájmaszk viselése a kormányzati döntés értelmében, a kereskedelmi üzletekben a vásárlás ideje alatt az eladók és a vásárlókra számára kötelező! Ezek mellett a köztereken is javasolt a maszk használata.
- Fokozatosan újra nyitottuk meg a játszóterek és a parkolókat, strandokat melyek a fertőtlenítés után május 6-tól újra szabadon használhatóak.
- Strandjaink jelenleg közparkként üzemelnek.
- A bölcsődei és óvodai ügyeleti ellátás továbbra is biztosított az intézményekben.
- Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak, a későbbiekben döntünk a fokozatos újranyitásról.
- A városi stadionban a rekortán pálya, futópálya, teniszpálya használható. A füves pályán csak edzés ideje alatt lehet tartózkodni.
- A kormány döntése értelmében május 4-től valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók is látogathatják azokat.
- Újranyithattak a vendéglátóüzletek – éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék, presszók – teraszai és kerthelyiségei, ahol megengedett az ételek, italok elfogyasztása. Az vendéglátó üzletben, az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos - kivétel az elviteles étel kiadása és szállítása.
- A vendéglátóhelyeken a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról az üzemeltető köteles gondoskodni.

Továbbra is vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Balatonfűzfő, 2020. május 7.

Lajkó Frigyes
alpolgármester