Katasztrófavédelmi gyakorlat

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. április 26-án, (szerda) Balatonfűzfő településen katasztrófavédelmi gyakorlatot tartunk. A település a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet alapján, úgynevezett felső küszöbértékű üzem által veszélyeztetett.
A lakosság védelme megköveteli az évenkénti rendszeres gyakorlást. A gyakorlat során riasztási, elzárkózási és tájékoztatási feladatok kerülnek begyakorlásra.
A gyakorlat időtartama alatt (várhatóan 9. 00 – 11. 00 óra között) a település egyes utcáin, hangszórókon keresztül kapnak majd tájékoztatást a feltételezett katasztrófahelyzetről és a védekezés során betartandó magatartási szabályokról, valamint megnövekedett tűzoltói, katasztrófavédelmi, rendőri és mentő gépjárművek forgalmára számíthatnak.
A gyakorlatot megelőzően a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei felkészítést tartanak a település egyes intézményeiben. A felkészítés az elzárkózási feladatok végrehajtásához szükséges ismeretek oktatására terjed ki. A gyakorlat napján a Művelődési Házban „elzárkózási feladatok” végrehajtására kerül majd a személyzet és az ott tartózkodók segítségével.
A gyakorlat napján okozott, a nyugalmat esetlegesen megzavaró zaj- és hanghatásokért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
 
MINDEZT AZ ÖNÖK ÉRDEKÉBEN, AZ ÖNÖK BIZTONSÁGÁÉRT TESSZÜK.
 
 
Szabó Péter tű. alezredes sk.,
kirendeltség vezető
Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség