Lakossági tájékoztató

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Balatonfűzfő, Fűzfőgyártelep településrészen lévő Fűz utca forgalmi rend megváltoztatása
 
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot arról, hogy lakossági kezdeményezésre végzett vizsgálatokat követően hozott 50/2021.(02.08.) számú Kt. határozatban foglaltak szerint a Fűz utca 12. és 34. szám közötti „Lakó-pihenő övezet” táblával korlátozott útszakaszt zsákutcává változik, illetve alakul át.
Fenti változtatási kezdeményezés célja, hogy a keskeny szilárd útburkolati szakaszon a gyakorlatban is megszűnjön a jelenlegi KRESZ táblázás ellenére tapasztalt átmenő forgalom, illetve a gyorshajtásból fakadó veszélyhelyzet is. Eddigi tapasztalatok szerint az arra közlekedők nagy többsége nem ismeri, vagy szándékosan nem tartja be a „Lakó-pihenő övezet” területre érvényes maximális 20 km/h sebességhatárt, valamint a behajtási jogosultság feltételeit. Az utca végén telepített záró eszközök (oszlopok) továbbra sem akadályozzák a kerékpáros és gyalogos forgalmat.
A döntés-előkészítés során figyelembe vételre került a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztályának szakmai véleményezése is.
Ez úton kérek minden közlekedőt a vonatkozó KRESZ szabályok betartására, településünk teljes területére vonatkozóan is.
 

                                                                                                    Szanyi Szilvia
                                                                                                     polgármester

A teljes tájékoztató megtekinthető: ITT