Moderálási elvek

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Moderálási elvek

Balatonfűzfő Város hivatalos honlapjának Fórumán az írás és olvasás lehetőségét mindenki számára biztosítjuk, témakörét nem korlátozzuk, közérdekű, magán és szakmai jellegű hozzászólásokra egyaránt mód van. A Fórum elsősorban a honlapot látogató felhasználók egymás közötti véleménycseréjét és vélemény nyilvánítását szolgálja. Bármilyen egyéb kérdést, felvetést, javaslatot és véleményt, amely a honlapon megjelenő szervezetekkel, intézményekkel, társaságokkal és magánszemélyekkel kapcsolatos, az arra alkalmas elérhetőségen (e-mail, web) kérjük jelezni!

A közzétenni kívánt információkat előzetesen nem ellenőrizzük, utólagosan és folyamatosan viszont moderálást végzünk (a nem kívánt üzenetek kiszűrését és törlését).
A moderátor töröl minden olyan hozzászólást és linket, amely:

 • vulgáris, alpári nyelvezetű, a jó ízlést sérti, személyeskedő, fenyegető hangnemű, vagy más módon akadályozza a kulturált társalgást,
 • politikai agressziót, pártpolitikai agitációt foglal magában,
 • bármilyen etnikai, faji, vallási kisebbséget sért, vagy becsmérel,
 • nemzeteket, nemzeti jelképeket sért vagy gyaláz, tiltott jelképeket tartalmaz,
 • természeti, történelmi, tudományos, kulturális értékeket durván ócsáról,
 • jelenlegi, vagy korábbi közjogi méltóságainkat súlyosan sérti vagy gyalázza,
 • gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas,
 • rágalmazó, becsületsértő, kegyeletsértő, rémhírterjesztő, közveszéllyel fenyeget stb.
 • mások személyiségi jogait (jóhírnév, becsület, emberi méltóság stb.) sérti,
 • mások személyes adatait az érintett hozzájárulása nélkül közli,
 • szerzői jogot sért,
 • reklámot, hirdetést tartalmaz,
 • bármely más, jogszabálysértő információt hordoz, illetve jogsértésre szólít fel, vagy arra való jelentkezést tartalmaz,
 • saját – vagy más – jogos és méltányolható érdekeit sérti, illetve közérdeket sérthet,
 • a honlap, illetve a Fórum üzemeltetőjével, szerkesztőjével, moderátorával foglalkozik.

A hozzászólások valóságtartalmáért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal és nem feltétlenül ért egyet azok tartalmával! 

A honlap szerkesztésével, működésével kapcsolatos véleménycserére a "Kapcsolatfelvétel" menüpont alatt van lehetőség. 

A felhasználók valódi nevükön vagy tetszőleges álnéven, becenéven (nick) jelentkezhetnek be a Fórumba. Előzetes figyelmeztetés nélkül törlünk azonban minden olyan felhasználót, akinek felhasználói neve a fenti kitételek bármelyikét kimeríti, vagy tévesen azonosítható más valós személlyel. A hamisított, bitorolt, más felhasználóéval összetéveszthető nick-ek is törlésre kerülnek.

Nem végzünk javítást a már elmentett hozzászólásokban. A törölt hozzászólásokra érkező válaszok abban az esetben maradnak fent a fórumon, amennyiben mondanivalójuk a törölt hozzászólás hiányában is érthető.

Az üzemeltető saját belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik bármelyik fórumán közzétett hozzászólással, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos-, műszaki-, irodalmi-, vizuális-, hang- és szoftveralkotások tárolását, vagy törlését is. A hozzászólás közzétételével a regisztrált felhasználó lemond - az üzemeltető bármely fórumán, bármilyen formában közzétett – hozzászólása feletti rendelkezési jogáról; anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek tárolására, törlésére, vagy ezek elmaradására; megsemmisésülésére alapozva nem támaszthat.

Az üzemeltető nyomatékosan felhívja minden regisztrált felhasználójának szíves figyelmét arra, hogy alaposan és körültekintően mérlegeljék, milyen tartalommal, milyen formában teszik közzé hozzászólásaikat! A mérlegelés során vegyék mindenképpen figyelembe, hogy a fórumokat archiválja az üzemeltető, ezért bárki által, több év elteltével is visszakereshető egy-egy regisztrált felhasználó akár összes hozzászólása!

Törlünk minden, a fórum technikai működését, vagy annak rendeltetésszerű használatát akadályozó, romboló hozzászólást. Így például: a szöveg nélküli hozzászólásokat és bármilyen bemásolt objektumot, vagy kódot. A moderálási elveket megsértő felhasználókat szankcionálhatjuk, sorozatos -szándékos- vétség esetén a Fórumból kitilthatjuk!

A moderálást a honlap domain név tulajdonosa és üzemeltetője által megbízott felelős szerkesztő végzi. A Moderátor a hozzászólások tartalmával kapcsolatban szubjektív véleményt nem nyilvánít. Törlést - a fenti elvekre hivatkozással - végez.

Kérjük a fentiek tudomásul vételét!