Tájékoztató Koronavírushoz kapcsolódó rendelkezésekről

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Tájékoztató Koronavírushoz kapcsolódó rendelkezésekről
I.
 Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Balatonfűzfő város polgármestereként a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a balatonfűzfői állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az alábbi intézkedéseket rendeltem el:
  1. Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020.(III.14.) Korm.rendelet 2. §-ban kapott felhatalmazás alapján 2020. március 18. (szerda) napjától határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltem el a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde intézményben és valamennyi telephelyén.
Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 2020. március 16-án és 17-én (hétfőn, kedden) ügyeleti ellátást még biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek a rendkívüli helyzetben nem sikerül megoldani az elhelyezését. 
  1. Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár intézmény és valamennyi telehelye (Közösségi Ház , Radnóti u. 24-26) bezárását rendeltem el 2020. március 15. napjától. 
  2. A Balatonfűzfői Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás szüneteltetését rendeltem el 2020. március 16. napjától határozatlan időre. Személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – mérlegelést követően – lehetséges. Az ügyfelek az ügyintézőkkel telefonon, elektronikus levél útján vagy hivatali kapun keresztül tarthatják a kapcsolatot. (Hivatali kapu elérhetőség: BFUZFO 505084122; telefonos elérhetőség: 06-88/596-900) 
  3. A védőnői szolgálat munkatársai csak indokolt, halaszthatatlan esetben látogathatnak családot, egyidejűleg a tanácsadások szünetelnek (Telefonos kapcsolattartás: 20/437-5233)
 II.
 
A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, valamint a balatonfűzfői köznevelési intézmények vezetőivel történt egyeztetést követően az alábbiakról tájékoztatom Önöket:
 
  1. A koronavírus miatt a köznevelési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III.14.) Korm. határozat értelmében 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. További tájékoztatás az iskola weblapján és a KRÉTA rendszerben érhető el.
  2. A Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ balatonfűzfői telephelyén a személyes kapcsolattartás határozatlan ideig korlátozott, azonban az intézmény valamennyi telephelyén ügyeletet tart. Személyes kapcsolattartásra telefonon történő időpont egyeztetést követően kerülhet sor. Telefonszám: 06-20-2101371 vagy 06-88-451051. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ kéri, hogy amennyiben rászoruló, magányos, segítségre szoruló személyről van tudomásuk, azt a 06-88-451051 telefonszámon, vagy a fuzfojolet@gmail.com e-mail címen jelezzék részükre.2020. március 17-től a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ nappali ellátásokat nyújtó intézményei (idősek klubja) ZÁRVA lesznek, a foglalkoztatások szünetelnek telefonos ügyelet biztosítása mellett (88/451-051)
A házi segítségnyújtás a családi segítség nélkül élő idős emberek részére biztosításra kerül.
 II.
 
Szociális étkeztetést továbbra is biztosítunk kiszállítással, az étel helyben fogyasztása szünetel.
 
Tájékoztatom továbbá a Tisztelt balatonfűzfői lakosságot, hogy a mai napon (2020.03.15) hivatalos értesítés egy fő hatóságilag elrendelt házi karanténban lévő személyről van, továbbá hivatalos értesítés korona-vírussal fertőzött személyről/személyekről nem érkezett.
 
Megértésüket, türelmüket köszönöm.
 
Balatonfűzfő, 2020.03.15.
                          Szanyi Szilvia s.k.
                            polgármester