Szabadidő

BalatoniBob Szabadidőpark
www.balatonibob.hu
 
Balatonfűzfő jelentős turisztikai nevezetessége, egyben az egész balatoni régió egyik legvonzóbb, legismertebb szabadidős helyszíne a BalatoniBob Szabadidőpark, amely immár két bob pályával várja a szabad levegőre vágyókat – felhőtlen szórakozást nyújtva a család minden tagjának.
A látogatókat az egész balatoni régióból, sőt az ország minden részéről vonzó, igényesen kialakított szabadidőpark – eltérően sok szezonális létesítménytől –, egész évben várja a vendégeket. Az összesen másfél kilométernyi bob pályát kalandpark és paintball pálya, továbbá ingyenes erdei játszótér, fitnesz park egészíti ki, és itt található Fűzfő egyetlen – szintén ingyenes – kilátója is.
Bővebb információt (árak, nyitva tartás, elérhetőségek) a www.balatonibob.hu honlapon talál.

 

Balaton Paintball
www.maximpaintball.hu/balatonfuzfo/
 
Balatonfűzfőn 2007 tavasza óta nyílik lehetőség a paintball kipróbálására, megismerésére. A játék során maximálisan érvényesül az „egy mindenkiért, mindenki egyért” mondás. A játék ezért népszerű a hozzánk érkezők, főként a baráti társaságok és céges rendezvények szervezői körében, de az egyéni látogatók is megtalálhatják itt számításaikat. A pálya változatos szolgáltatásokkal biztosít kellemes és izgalmas szórakozást, ezáltal pedig maradandó élményt vendégeinek, így lehetőség van éjszakai játékra, bográcsozásra, grillezésre, esetleg sátorállításra, és több napig tartó háborúra is.
Ha a játék véget ért, a felszerelés leadása után mindenki kap egy csapatképpel ellátott névre szóló „obsitot”, azaz „Leszerelő levelet, mely egy maradandó emlék a nálunk töltött időről. Jó szórakozást kívánunk, harcra fel!

 

Serpa Kalandpark
www.serpakalandpark.hu
 
A „serpa” kifejezésről Tibetben a hegyi vezetők és teherhordók jutnak eszünkbe, Balatonfűzfőn viszont a természetes mozgásformák természetes környezetben való megvalósulását célul kitűző Serpa Kalandpark, mely 2003-ban nyitott meg városunkban.
Hat éves kortól a fizikai aktivitás végéig várjuk a csúszni, mászni, íjászkodni vágyó kedves vendégeinket. Mászótornyunkon, már két-három éves korosztálynak is van lehetősége kipróbálni ügyességét, bátorságát. A park ötletgazdái és kivitelezői büszkék arra, hogy számos újonnan épülő parknak mintául szolgálnak, mint ahogy arra is, hogy a tervezéstől a kivitelezés utolsó ecsetvonásáig, mindent önerőből, saját kezűleg hoztak létre. Kalandra fel, félre a kishitűséggel, irány a csúcs!

 

Balaton Uszoda

A Balaton Uszoda a környező települések úszást, szaunázást kedvelő lakosainak kedvenc kikapcsolódási helye. 50 méteres nagymedencéje 2 méter vízmélységű feszített víztükrű, alkalmas rangos úszó- és búvárúszó versenyek, vízilabda mérkőzések, valamint műúszó bemutatók lebonyolítására, megrendezésére. A kismedence 80 cm-ről 130 cm-re mélyülő vízszintjével rendkívül népszerű az idősebb úszók és a gyerekek körében. Egyéni és csoportos úszásoktatásra is lehetőség van, szakképzett oktatók babaúszás órákat is tartanak. Kiegészítő szolgáltatásként szauna és szolárium is várja a látogatókat.
Érdekesség, hogy a medencéket Balaton vízzel töltik fel, és ez az egyetlen sportuszoda, ahonnan a medencetérből balatoni panoráma látható.

 

Balatonfűzfői Horgászegyesület
www.fuzfohorgasz.hu
 
Városunkban nagy hagyományai vannak a horgászatnak is, melynek gazdája a Balatonfűzfői Horgász Egyesület. Gyönyörű és horgász szempontból különösen ideális vízterületünket reméljük egyre több belföldi és külföldi horgásztársunkkal oszthatjuk meg. Megtalálható itt a Balatonban élő szinte valamennyi halfaj. Van mód parti horgászatra, azonban elsősorban kiváló csónakos horgászati lehetőségeket kínálunk. A nádi pontyozást etetett horgászhelyekkel tesszük remélhetőleg eredményesebbé, de tagjaink segítik az idelátogatókat a nyíltvízi horgászatnál a vízterület megismerésében is.
A horgászni vágyó sporttársainkat tavasztól késő őszig, de ha a Balaton befagy akár télen is szívesen látjuk. 56 év tapasztalataival segítjük a jobb, sikeresebb halfogást.
Az Egyesület hagyományteremtő, színvonalas, horgászathoz kapcsolódó rendezvények, versenyek szervezésével színesíti településünk turisztikai életét.


 

BS-Fűzfő Vitorlás Klub - Vitorlástábor
www.nvk.hu

NÁLUNK A TÁBOROZÁSNAK ÉS VERSENYZÉSNEK HAGYOMÁNYA VAN
Klubunk  a BS-Fűzfő Vitorlás Klub az ifjúsági versenyvitorlázás kiemelt bázisa, táborainkat Balatonfűzfőn, a csodálatosan szép Balaton északi partján tartjuk. Nyári vitorlástáborainkban szakképzett csapat oktatja a vitorlás sportra kíváncsi gyerekeket immár 23 éve.
Széleskörű  tapasztalattal rendelkező oktatóink, maguk is a nálunk rendezett táborokban tették meg az első lépéseket a sportág felé, mielőtt versenyzők lettek. Található köztük magyar bajnok, Európa és világbajnoki résztvevő akik most a gyerekeknek szeretnék továbbadni tudásukat. Táborainkba az ország határain belülről és kívülről egyaránt érkeznek lelkes fiatalok. A világ több mint 10 országából volt már táborozónk, melynek bizonyítéka az oktatóhelyiség falán látható.:)
Júniustól augusztusig tartó turnusainkban kezdő és haladó oktatás zajlik Optimist és Hartley hajókkal, a tábor bentlakó és bejárós táborozóknak egyaránt biztosított.
A legügyesebbekből kerülhetnek ki egyesületünk versenyzői is.
Gyere el Balatonfűzfőre vitorlástáborunkba és próbáld ki ezt a csodálatos sportot!